В Китай Ковид се завръща.Властите налагат все по-строги мерки. Жителите на

...
В Китай Ковид се завръща.Властите налагат все по-строги мерки. Жителите на
Коментари Харесай

Ковид се завърна мощно в Китай: В Пекин изкупиха хранителните стоки в очакване на пълен локдаун

В Китай Ковид се завръща.

Властите постановат все по-строги ограничения. 

Жителите на Пекин изкупиха питателните и други артикули от магазините, защото най-големият квартал на града стартира всеобщо тестване на всички поданици в понеделник, което породи опасения от локдаун, сходен на този в Шанхай след десетки случаи на COVID-19 в китайската столицата през последните дни, предава Ройтерс.

Властите в регион Чаоян, в който живеят 3,45 милиона души, късно в неделя подредиха жителите и работещите там да бъдат тествани три пъти тази седмица, като се допуска, че вирусът се е популяризирал " прикрито " в града от към седмица, преди да бъде открит.

Жителите на столицата се втурнаха към магазини и претрупаха онлайн платформите, с цел да се запасят със зеленчуци, прясно месо, инстантни спагети и тоалетна хартия.

В Шанхай, където по-голямата от неговите 25 милиона жители са затворени в продължение на седмици, главното усложнение в доставките на храна е неналичието на задоволително куриери, които да доставят до домовете, което подклажда неодобрение измежду жителите.

В Пекин веригите супермаркети обявиха, че имат повече от удвоени ресурси, до момента в който платформа за електронна търговия с най-вече хранителни артикули, усили запасите и броя на чиновниците за подбиране и доставка, заяви " Пекин Дейли ".

От петък Пекин заяви за 47 локално излъчени случая, като в Чаоян са повече от половината от тях.

Докато броят на делата в китайската столица остава дребен спрямо тези в международен мащаб и стотиците хиляди случаи в Шанхай, регион Чаоян сподели на жителите да понижат публичните действия, макар че множеството учебни заведения, магазини и офиси остават отворени.

В този регион живеят доста заможни поданици, там се намират множеството задгранични посолства, както и места за развлечение и корпоративни централи, както и малко индустриални предприятия.

Повече от 10 здания в Чаоян към този момент са сложени под карантина и стартира всеобщо тестване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР